Centre de Recursos Pedagògics Llibertaris

Col·lectiu Josefa Martín Luengo

El Centre de Recursos Pedagògics Llibertaris és un projecte impulsat des de 2009 pel col·lectiu Josefa Martín Luengo de L'ateneu Llibertari del Poble Sec. El nom que hem adoptat és de la nostra amiga i pedagoga cofundadora de l'escola Paideia de Mérida (Badajoz) i de la qual tant hem après.

L'objectiu del CRPL és difondre la pedagogia llibertària i les bones pràctiques en matèria educativa. La pedagogia llibertària és un llegat viu amb més d'un segle d'història i ha estat una potent impulsora de la reforma educativa en moments cabdals de la història com ara la creació del CENU de la mà de l'anarquista Joan Puig Elies.

La idea principal que mou aquesta mirada educativa és la d'una educació en i per la llibertat responsable fet que, indiscutiblement, ens enllaça amb altres valors com són la igualtat, la justícia, el suport mutu, la solidaritat, el respecte, etc.

Les eines de difusió del CRPL i que trobareu en aquest espai web són la revista Educere, La biblioteca Lilian Wolfe, Les formacions anuals o els diversos texts i vídeos que podeu trobar navegant per aquest espai. Paral·lelament, i per tal de promoure una economia autogestionada, trobareu el nostre grup d'animació infantil Mimulus amb el que recuperem cançons de l'imaginari col·lectiu adaptades per als més menuts i menudes.

Esperem que la web sigui del vostre gust i serveixi per engrescar-vos en l'aventura de l'educació en i per la llibertat.


Salut!

@Edullibertaria