CORAL REVOLUCIONÀRIA

Volem fer una coral revolucionària per alçar les nostres veus en un missatge de rebel·lia. Per fer-ho recuperarem cançons d’ahir i d’abans d’ahir, cançons dels nostres pares i mares, de les nostres àvies i els nostres avis. Recordarem el seu significat aleshores, i veurem que moltes avui segueixen tenint vigència. Agafarem cançons també modernes, totes aquelles que ens resultin oportunes per transmentre el nostre missatge. No ens faran callar!


MÚSICA: per tal que la formació sigui el més completa possible, començarem treballant alguns aspectes musicals generals i de sensibilització auditiva, com la intensitat, el ritme, la entonació i afinació, arribant a la creació de línies melòdiques senzilles per damunt d’una melodia principal (elaboració de segones veus). Altres continguts d’aquest àmbit:

  • Ús del llenguatge musical corresponent als continguts que treballem.

  • Valoració de la pràctica musical com un mitjà pel goig estètic, el gaudi personal i la comunicació.

CANTAR: coneixerem els elements implicats en l’emissió de la veu (aparell fonador) i treballarem els aspectes necessaris per adquirir una tècnica correcta (posició, respiració, ressonància i articulació). Cantarem en grup, classificant les veus segons el registre, i buscarem la homogeneïtat tímbrica del grup i l’expressivitat interpretativa. Les obres del repertori seran a una, dues o tres veus, acompanyades o no per instruments musicals.

REPERTORI: Tothom pot proposat cançons pel repertori. Per triar-les, es farà una petita investigació personal i es presentarà al grup, explicant breument els aspectes més importants de cada cançó (origen històric i geogràfic, significat, evolució, per què és revolucionària, proposta d’adaptació del text…). Seguidament el grup decidirá si la vol preparar, i les responsables de la formació prepararan l’arranjament.

De cara a possibles actuacions en públic, es decidirà en cada cas entre les persones del grup.


DIA I HORA

Inici 20 d'Octubre

Dijous de 21:00 a 23:00

 

LLOC:

Espai Obert, C/Violant d'Hongria 71 1r pis (Sants)

 

PREU:

40e (Gratuït per socis/es)

 

 

INSCRIPCIONS:

CLICA LA IMATGE

@Edullibertaria