Homenatge a Conxa Pérez Collado

Com a Dones Llibertàries de CGT i com a Secretaria de Gènere de CGT, no podíem deixar de fer un homenatge a la Conxa, una dona lluitadora, anarquista, antifeixista i feminista com va ser ella.


I hem volgut recordar-la coincidint amb el que seria el centenari del seu naixement.


El seu exemple de vida i de lluita, ens ha de servir de model per a totes les dones i totes les persones.


Amb aquest acte, on parlaran des de companyes que van tenir la sort de viure i estimar-la de prop, fins a
historiadores que han cercat la seva història i han elaborat les seves memòries, volem fer palesa la lluita constant que les dones encara hem de continuar duent a terme en aquesta societat patriarcal on vivim. I volem aprendre de l'exemple de les nostres dones, de les que ens van ensenyar que el camí de la llibertat, només es pot aconseguir amb la lluita constant i diària.


Per la Conxa, per totes les dones que han lluitat, i totes les que continuem lluitant...S'ho mereix.


Conxa Pérez va nèixer un 17 d'octubre de 1915 en una família obrera anarquista del barri de Les Corts . De ben jove, s'incorporà a la lluita obrera, seguint els ideals anarquistes, sindicant-se i militant a la CNT, en el sector de les arts gràfiques, on treballava. S'involucrà activament en diferents Ateneus llibertaris i formà part de les JJLL
(Joventuts Llibertàries) i de diferents grups de la FAI.

DIA: 17 D'OCTUBRE
LLOC: Via Laietana, 18 9a Planta Barcelona
HORA: 18 hores


Recordatori de la Conxa en què intervindran: Llum Ventura, amiga i fundadora de doens del 36; Roser Pineda, Dones Llibertàries; Antonina Rodrigo, escriptora i historiadora; Joaquín Ortín, Fundació Salvador Seguí; Ferran Aisa, amic personal i escriptor; Kristina Dòria, CNT Catalunya; Marta Padrós, Secretària de Gènere de CGT Catalunya


Organitza:
Dones Llibertàries; Fundació Salvador Seguí; Ateneu Enciclopèdic; CGT; CNT

@Edullibertaria