Una guarderia en un centre d'àvis i àvies ha millorat totalment la seva vida

En el marc d'un projecte social en una residència d'ancians a Seattle, EUA, van decidir instal·lar una guarderia amb nens preescolars. El resultat va ser sorprenent: la vida de tots ha canviat per complet.

El 43% dels ancians nord-americans sofreix d'aïllament social, vinculat a la depressió i a la decadència física i mental. Per això, al centre de majors conegut com Providence Mount St. Vincent, van decidir reunir a diferents generacions per millorar l'ambient i va resultar perfecte.

Aquest centre serveix perquè dues generacions totalment diferents visquin juntes, compartint amor, respecte i paciència per trobar aquest punt d'equilibri entre els quals van sense pressa per la vida i els que tenen tota la vida per davant'. Quin és el valor de la infància en l'edat adulta?

Quan una persona major té un motiu, una raó, un objectiu, una responsabilitat per viure, viu més temps.

En aquest centre residencial van habilitar el Centre d'Aprenentatge Intergeneracional (ILC, per les seves sigles en anglès), una instal·lació de cura infantil que permet als petits interactuar en diverses activitats amb les persones de la tercera edat.

L'experiment va demostrar que els nens i les nenes es fan més receptius cap a les persones amb discapacitats, aprenen sobre el procés d'envelliment, reben atenció i amor dels i les residents afectuosos/es i entenen que les persones adultes també necessiten ajuda.

D'altra banda, els ancians/es estimulen la seva activitat física jugant amb els nens, riuen junts i tenen oportunitats de transmetre diferents coneixements, alhora que la interacció influeix positivament en la seva autoestima.

El vídeo documental titulat “Present Perfect” explica "la història d'aquesta llar per a nens i ancians, i com han canviat les seves vides” va escriure Evan Briggs en YouTube per buscar finançament pel seu projecte en Kikcstarter. El títol del seu vídeo fa referència al fet que la felicitat és una oportunitat que es dóna una vegada a la vida i aquesta oportunitat és ara, en el present.

@Edullibertaria