Formació de formadors/es en circ social

L’aprenentatge d’habilitats pedagògiques per a la intervenció professional amb persones en situació de risc social a través del circ s’emmarca com una experiència innovadora que contribueix a establir nous models de referència educativa.


Aquest programa formatiu ha estat dissenyat per l’equip pedagògic de l’Ateneu Popular 9Barris, amb prop de trenta anys d’experiència en la intervenció educativa a través del circ. La seva elaboració ha comptat amb la col•laboració del Departament d’Acció Social de Cirque du Soleil i s’ha realitzat en associació amb la Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan.

 

Proposem una formació de circ social adreçada a artistes, professors/es formadors/es, educadors/es…, que volen aprendre eines teòriques i pràctiques per apropar-se al concepte de circ en el treball educatiu amb persones en situació de risc social. Són 140 hores repartides en 7 etapes formatives de 20 hores.

 

 

 

 

Al curs 2014/2015 es realitzen les etapes 1, 2 i 3, i al curs 2015/2016 es realitzen les etapes 4, 5, 6 i 7.

  • Etapa 1: 23, 24 i 25 de gener del 2015
  • Etapa 2: 13, 14 i 15 de febrer del 2015
  • Etapa 3: 27 i 28 de febrer i 1 de març del 2015
  • Les etapes 4, 5, 6 i 7 es realitzaran durant el curs 2015/2016

Si has realitzat algun curs d’iniciació al circ social amb nosaltres o amb Cirque du Soleil, pots apuntar-te directament a la segona etapa. Només necessitem ens facis arribar un certificat del curs.

 

Un programa formatiu ideal per a apassionats del circ i l’educació.

  • Pedagogia basada en un enfocament transversal
  • Habilitats tècniques i pedagògiques
  • Treball creatiu

Una aventura humana

  • Sentiment de grup
  • Atmosfera de treball agradable
  • Perquè és divertit i apassionant

Procés i objectius del programa El programa s’ha realitzat en coordinació amb la Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan a partir de l’estudi del perfil del formador de circ social (2008) i de les competències necessàries per desenvolupar la seva activitat educativa. La investigació, sustentada per la Comissió Europea, i conduïda per la Universitat Lliure de Brussel•les (2009-2010) i la Universitat de Lovaina (2012-2014), es formalitza en la creació d’aquesta formació per a educadors de circ social que serà realitzada en diferents països europeus.

El principal objectiu és l’adquisició d’eines pedagògiques, creatives i tècniques per al treball educatiu amb persones en situació de risc social. Per aconseguir-ho es treballa d’una manera dinàmica i pràctica construint el coneixement entre tots i totes, en grup, amb jocs i dinàmiques de grup, donant material teòric i didàctic útil, eines aplicables i posant exemples pràctics i reals.

 

L’avaluació de la formació és contínua. Es valora l’actitud general (comportament, relació amb el grup), l’art d’ensenyar (metodologia, didàctica…), el coneixement tècnic de les diferents disciplines i l’aproximació artística (investigació creativa, expressió…).Una vegada finalitzat i aprovat, els alumnes rebran un certificat de cadascuna de les etapes realitzades amb la concreció de les unitats de competència adquirides.

Qualsevol dubte ens dius.

 

Antonio Alcántara Alcántara

Formació i Circ Social - Ateneu Popular 9Barris

c/Portlligat 11-15, 08042 - Barcelona

Tèlf: 0034 + 933 509 475- Fax: 0034+  933 503 000

www.ateneu9b.net - formacio@ateneu9b.net 

@Edullibertaria